500 شركت 28هزار ميليارددلاري

ترامپ همچنان سوژه مجلات ماه اوت است. به نظر مي‌رسد تا وقتي او رئيس‌جمهور امريكا باشد، همچنان اين سوژه‌بودن‌ها ادامه داشته باشد. يكي از بهترين جلدهاي مجلات انگليسي‌زبان در ماه گذشته، جلد هفته‌نامه اكونوميست بود كه ترامپ را روي مبل و كنترل تلويزيون به دست نشان داده بود كه بي‌حال و حوصله و خسته است. وضعيت روسيه در جهان، جدال امريكا با كره شمالي و رتبه‌بندي شركت‌هاي برتر جهان در مجله فورچون، از ديگر مطالب مهمي بوده كه در مجلات منتشر شده است.

مجله تايم

7 اوت 2017

داروي جديد براي درمان افسردگي جهان را دگرگون مي‌كند

آخرن شماره مجله تايم در 7 اوت منتشر شد و طرح روي جلد خود را به يك گرافيك انتزاعي اختصاص داده درباره افسردگي و درمان افسردگي. گزارش مربوط به اين جلد، رسيدن به روش‌هاي جديد درمان افسردگي است. نويسنده گزارش به مشكلات زيادي كه افسردگي در جوامع به وجود مي‌آورد اشاره مي‌كند و مي‌گويد كه تعداد زيادي از افراد گرفتار افسردگي هستند و اگر روش‌هاي جديد درماني ابداع شود و به نتيجه برسد،‌ بسياري از مشكلات جهاني ممكن است تغيير كند و حتي تصوير جهان عوض شود. در اين شماره گزارش مفصلي هم منتشر شده است درباره امريكايي‌هايي كه خارج از اين كشور دستگير شده‌اند و در زندان هستند يا ناپديدند. كار جالبي كه تايم كرده‌ اين است كه عكس‌هاي زيادي از وسايلي منتشر كرده كه متعلق به اين افرادند.

شماره قبل‌تر مجله تايم، طرح جلدي داشت با يك تصويرسازي از چهره ولاديمير پوتين. عنوان تيتر اين است: «برنامه سري: متوقف كردن برنامه انتخاباتي پوتين». در انتخابات اخير رياست‌جهوري امريكا، روس‌ها نفوذ زيادي كرده بودند و طرح جلد و تيتر اين شماره از مجله تايم به اين موضوع اختصاص داده شده بود كه نيروهاي نظامي امريكا و نيروهاي امنيتي اين كشور قصد داشتند مانع نفوذ روسيه و اثرگذاري اين كشور بر انتخابات شوند. در همين شماره يك گزارش جالب درباره مرگ و زندگي مال‌هاي خريد منتشر شده بود. مال‌ها كه زماني بسيار مورد استقبال مردم بودند اكنون ديگر رونق سابق را ندارند و حتي گاهي در سراسر امريكا مال‌هايي ديده مي‌شوند كه مثل شهرهاي مرده خالي از سكنه و پر از سكوت‌اند. اين گزارش نوشته بود كه به موازات مال‌هايي كه بسته مي‌شوند، مغازه‌هاي زيادي نيز در امريكا هستند كه تعطيل مي‌شوند و ديگر مشتري ندارند.

مجله نيويورك تايمز

7 اوت 2017

از دست دادن وزن به هر قيمتي نمي‌ارزد به تلخ كردن زندگي

آخرين شماره مجله نيويورك تايمز در 6 اوت منتشر شده است و طرح جلد بسيار انتزاعي و حتي نامفهوم آن به رژيم‌هاي غذايي و عادت هميشه رژيم گرفتن پرداخته است. مطلبي مربوط به اين جلد مي‌گويد ما وارد دوراني شده‌ايم كه ديگر چاق و لاغر بودن خجالتي ندارد و لازم نيست مثل دهه‌هاي گذشته سبك زندگي‌اي داشته باشيم كه در آن هميشه افراد رژيم دارند. كافي است كه رژيم غذايي خود را سالم كنيم و با فيزيك بدن خود كنار بياييم و از آن خجل نباشيم.

مجله شماره 23 جولاي عكس روي جلد خود را به پرتره مردي عراقي اختصاص داده بود كه چشم‌هاي خود را در نبرد با داعش در موصل از دست داده است. مجله نيويورك تايمز روي عكس جلد خود تيتر نمي‌گذارد اما در زير عكس به عنوان تيتر نوشته است: «زندگي و مرگ». در اين شماره گزارش مفصلي همراه با عكس‌هاي زياد درباره نبرد با داعش در بغداد منتشر شده است.

نيوزويك

11 اوت 2017

ترامپ خسته است،‌ ترامپ بي‌حوصله است

روي جلد آخرين شماره نيوزويك كه در 11 اوت منتشر شده، خيلي جالب است: «پسر تنبل: ترامپ خسته و بي‌حوصله است، تصور كنيد اگر مي‌خواست كار كند چه حالي داشت». روي جلد اين شماره دونالد ترامپ، رئيس‌جمهور امريكا، را نشان مي‌دهد كه خسته و افسرده روي يك مبل افتاده و جعبه‌هاي مصرف‌شده فست‌فود در اطرافش ريخته است، در حالي كه كنترل تلويوزيون را در دست دارد و مثل آدم‌هاي بي‌حال و حوصله و خسته، در حال مدام عوض كردن شبكه‌هاي تلويزيون است. در كنار صفحه، سه عدد نوشته شده است: 6 ماه در كاخ سفيد، 40 روز در باشگاه گلف و صفر مورد قانون‌گذاري مهم. در مطلب ديگري در اين شماره، به اين مسئله پرداخته شده است كه آيا كسوف يك فاجعه غيرطبيعي است كه انسان باعث آن مي‌شود يا اينكه انسان هنوز نتوانسته است در اين مقوله اثر بگذارد و فاجعه به وجود بياورد. مطلب جذاب ديگر اين شماره، درباره ايموجي‌ها يا شكلك‌هاي تلفن‌هاي هوشمند است كه مي‌گويد جامعه و فرهنگ امريكا را تغيير داده است و حركتي ضدروشنفكري و ضدعلمي است.

شماره قبل‌تر نيوزويك در 21 ژوئيه منتشر شده بود و طرح جلد آن مربوط به يك بمب است كه پرچم كره شمالي روي آن نقش بسته و به صورت قلكي است كه دستي كه متعلق به ترامپ است درون آن سكه مي‌اندازد. تيتر اصلي جلد چنين بود: «به صورت اتمي شدن». در گزارش اين شماره، نوشته شده است كه بمب‌هايي كه كره شمالي مدام در حال آزمايش كردن آنهاست، كاري بس خطرناك در سطح جهاني و در سطح منطقه است. گزارش ديگري در اين شماره منتشر شده كه در آن نوشته بود در روسيه به دليل كارهاي پوتين، استالين به عنوان يك شخصيت تاريخي اين كشور، به بيشترين محبوبيت خود رسيده است. در همين شماره يك گزارش چاپ شده بود درباره فوايد كلم بروكلي و اينكه اگر كسي مي‌خواهد قند خون خود را متعادل كند،‌ بايد از اين سبزي زياد بخورد.

اكونوميست

5 اوت 2017

شايد روزي بيايد كه امريكا و كره شمالي درگير جنگ هسته‌اي شوند

آخرين شماره مجله اكونوميست در 5 اوت منتشر شده است. طرح جلد اين شماره يك موج انفجار قارچي بمب اتمي است كه در امواج حاصل از انفجار، چهره رؤساي جمهور امريكا و كره شمالي مشخص است. در كنار تصوير هم يك پرنده كه نماد توئيتر است بر يك شاخه خشكيده درخت نشسته و گرد و خاك چهره و بدنش را پوشانده است. تيتر اكونوميست این است: «شايد اتفاق بيفتد». در اين روزها مقامات كره شمالي و امريكا به شدت درگير جنگ لفظي شده‌اند و مطلب اكونوميست مي‌گويد كه شايد واقعا اين حرف‌ها به درگيري اتمي بينجامد. كنار گذاشته شدن نواز شريف از نخست‌وزيری پاكستان به دليل اتهام فساد، از ديگر گزارش‌هاي تحليلي مهم اين شماره است.

شماره قبل‌تر هفته‌نامه انگليسي اكونوميست عكس روي جلدي داشت كه به بحران اقتصادي در ونزوئلا پرداخته بود. معمولا روي جلد اكونوميست به‌جاي عكس از تصويرسازي استفاده مي‌شود اما در شماره 29 ژوئيه با طرح جلدي غيرمعمول براي اكونوميست، عكسي از اعتراضات در ونزوئلا منتشر شده بود با تيتر «ونزوئلا در آشوب». مطلب مربوط به اين جلد مي‌گفت كه چطور بحران اقتصادي ونزوئلا پيش آمد و چطور اين بحران تبديل به يك بحران سياسي گسترده‌تر شد و جهان در مقابل بي‌نظمي و آشوب سياسي ونزوئلا كه تلفات جاني نيز به بار آورده،‌ چه بايد بكند. مطلب مهم ديگر اين شماره رابطه چين و روسيه بود و پيش‌بيني شده بود كه رقابت‌ها بين اين‌دو قدرت جهاني احتمالا وضعيتي را به وجود خواهد آورد كه چين و روسيه رابطه دوستانه‌اي با هم نداشته باشند. گزارش ديگري در بخش بين‌الملل اين شماره منتشر شده بود كه خبر مي‌داد جمعيت كودكان در حال افزايش است و اين اتفاق جمعيت‌شناختي چه اثراتي مي‌تواند بر جهان و اقتصاد و سياست آن داشته باشد.

شماره 22 ژوئيه به آينده يادگيري پرداخته بود. طرح جلد، دو نفر را نشان مي‌داد كه از ابزارهاي مدرن استفاده مي‌كنند و به دو طرف درختي تكيه داده‌اند كه شاخه‌هايش به شكل مغز انسان است. در اين مطلب نوشته شده بود كه فناوري چطور مي‌تواند آموزش را تغيير بدهد و آينده يادگيري با مغزي كه حتي با فناوري‌ها تغيير شكل يافته، چطور خواهد بود. در اين شماره، چند صفحه به صورت ويژه‌نامه به ارتباط بين دو كشور هند و پاكستان پرداخته بود. مسئله داماد ترامپ و رسوايي ارتباطاتي كه با روسيه داشته، در اين شماره مطرح شده بود.

فورچون

اوت 2017

28تريليارد دلار، دارايي 500 شرکت برتر جهان

جدیدترین شماره ماهنامه فورچون در اوت امسال منتشر شده است و طرح جلد خود را به رقابت دو شركت تاكسي خبر كردن تلفني «اوبر» و «ليفت» اختصاص داده است. شركت اوبر در هفته‌هاي اخير دچار مشكلاتي در مديريت خود شده كه با کنار رفتن كالانيك از مديرعاملي اين شركت همراه بوده است. مطلب روي جلد اين شماره مي‌گويد كه اگر اوبر دچار افت شود، رقيب آن، ليفت، مي‌تواند سرعت بيشتري بگيرد. اما مهم‌ترين مطلب اين شماره فورچون به رده‌بندي 500 شركت برتر جهان در سال 2016 اختصاص پيدا كرده است. فورچون اعلام كرده كه اين 500 شركت برتر، در مجموع 28 هزار ميليارد دلار دارايي و 67 ميليون كارمند و كارگر دارند. مجله فورچون به رده‌بندي شركت‌هاي برتر شهرت دارد و فهرست‌هاي آن به مرجع رتبه‌بندي شركت‌ها تبديل شده است. در آخرين رتبه‌بندي فورچون، شركت‌هاي چيني و هندي نقش پررنگ‌تري از گذشته دارند. در اين فهرست، وال مارت برترين شركت است. شركت آمازون مهم‌ترين پيشرفت را داشته و از رتبه 44 در سال 2015 به رتبه 26 در سال گذشته دست پيدا كرده است.

فوربز

27 ژوئيه 2017

چطور آدم‌هاي هوشمند مي‌توانند بيت‌كوين را از چنگ احمق‌هاي حريص درآورند؟

آخرين شماره مجله فوربز تيترِ يك خود را با عنوان «احمقانه‌ترين حباب تاكنون» به پول مجازي بيت‌كوين اختصاص داده است. طبق اعلام اين مجله، تاكنون كل بيت‌كوين توليدشده بر اساس زنجيره‌هاي رمزگذاري سيستمي كه با آن كار مي‌كند، در سطح جهان به 100 ميليارد دلار رسيده است. گزارش فوربز مي‌گويد كه اين پول مجازي يك پول مسخره و احمقانه است كه در دست آدم‌هاي حريص قرار گرفته اما افراد هوشمند مي‌توانند آن را از چنگ اين افراد دربياورند و نجاتش بدهند. از سوي ديگر، گزارش فوربز مي‌گويد كه بيت‌كوين به شدت به صورت حبابي و به شكل احمقانه‌اي افزايش پيدا كرده است كه مي‌تواند خطرناك باشد. مطلب ديگري كه در اين شماره منتشر شده مربوط به شركت استارت‌آپ «كلريفاي» فعال در زمينه هوش مصنوعي در شاخه تشخيص چهره است. اين گزارش مي‌گويد محصولات اين شركت به همان خوبي محصولات شركت‌هاي گوگل، آي‌بي‌ام و مايكروسافت مي‌تواند كار كند و غول‌هاي اين شاخه را به چالش بكشد.