استارت آپ ها بیمه را آسان و ارزان می‌کنند

نگاهی به لیموناد و هم نوعان ایرانی‌اش

حدود ۱۱۰هزار نفر شاغل در صنعت بیمه است و اگر بتوانیم از روش‌های جدید فروش بیمه همانند استارت آپ ها بهره ببریم، شغل بیشتری در صنعت بیمه ایجاد می‌شود.

یک نمونه از استارت آپ ها که در دیگر کشورها به‌ویژه آمریکا سروصدا کرده استارت آپ های صنعت بیمه است. صنعتی که شهروندان در تمام کشورها با آن سروکار دارند و البته گلایه همه این است که از قوانین و مقررات پیچیده بیمه سر درنیاوردند و نمی‌دانند بابت چه چیز پول پرداخت می‌کنند.

پیچیدگی و ابهام مقررات مربوط به بیمه که گریزی از مراجعه به آن نیست، مشکل مردم در تمام کشورهای جهان به‌ویژه کشورهای توسعه‌یافته است. در ایالات‌متحده آمریکا که صنعت بیمه نقش مهمی در اقتصاد آن بازی می‌کند، یک استارت آپ بیمه‌ای در نیویورک به قول اکونومیست کسب‌وکار بیمه‌ها را متزلزل کرده است.

لیموناد یک شرکت بیمه‌ای آمریکایی است که با هیچ کارگزار بیمه‌ای ارتباط ندارد و حق بیمه‌های کمتری برای تضمین از مردم دریافت می‌کند. این استارت آپ توانسته فرایندهای پردردسر و طولانی‌مدت مربوط به انجام کارهای بیمه را کوتاه کند، به کوتاهی انجام یک بازی در گوشی موبایل. لیموناد مدعی است که مدل‌های سنتی بیمه را دگرگون کرده است. با لیموناد همه‌چیز ساده و شفاف است، هزینه‌های صحیح پرداخت می‌شود، به شکایات با سرعت رسیدگی می‌شود و خیلی زود از مخمصه رها می‌شوید. در لیموناد باید هر آنچه بیش از این درباره بیمه می‌دانستید را رها کنید و خودتان را به دستان توانمند لیموناد بسپارید.

استارت آپ های بیمه‌ای  در بین استارت آپ های مالی  از پراستفاده‌ترین‌هاست. در ایران هم سه استارت آپ بیمه‌ای راه‌اندازی شده تا فرایندهای پیچیده مربوط به انواع بیمه را برای مردم تسهیل کند. براساس اطلاعات  وبگاه استارت آپ شو، سایت معرفی استارت آپ های ایرانی، سه اپلیکیشن برای انجام امور بیمه‌ای راه‌اندازی شده است. «فست بیمه»، نام یکی از این اپ هاست که در سال 95 راه‌اندازی شده است. این استارت آپ در زمینه تسهیل خرید انواع بیمه برای مشتریان ایرانی فعالیت می‌کنند. «فست بیمه» توانسته با ارائه خدمات بیمه‌ی در ارتباط با کارگزاران بیمه از حجم سفرهای درون‌شهری کاربرانش کم کند.«وبیمه» نام استارت آپ دیگری است که در سال 95 راه‌اندازی شده است. این استارت آپ اولین و بزرگ‌ترین سامانه آنلاین استعلام ، بررسی و صدور آنلاین بیمه کل کشور است.

سومین استارت آپ بیمه‌ای در ایران، «بیمه بازار» است. «بیمه بازار» هم فعالیتش را در سال 95 آغاز کرده و مدعی است که به‌عنوان اولین فروشگاه آنلاین برای خرید، مقایسه و مشاوره در زمینه بیمه کار می‌کند.

صنعت بیمه به شکل سنتی ظرفیت ایجاد اشتغال را دارد و امروز مسئولان بیمه‌ای کشور به این نتیجه رسیدند که با حضور پررنگ‌تر استارت آپ ها در صنعت بیمه، می‌توان اشتغال بیشتری ایجاد کرد و البته بسیاری از فرایندهای بوروکراتیک در بیمه راهم دور زد. به گفته همتی، رئیس‌کل بیمه مرکزی، حدود ۱۱۰هزار نفر شاغل در صنعت بیمه است و اگر بتوانیم از روش‌های جدید فروش بیمه همانند استارت آپ ها بهره ببریم، شغل بیشتری در صنعت بیمه ایجاد می‌شود. در دنیا بخش‌های خدماتی حرف اول را در زمینه اشتغال می‌زنند و بیمه نیز از بخش‌های مثبت و مهم خدمات به شمار می‌آید که رفاه و آسایش مردم را تأمین می‌کند.