اولین گام سیناژن برای ورود به بازار اروپا برداشته شد

حامدی فر خبر داد:
رشد 880 درصدی اشتغالزایی سیناژن طی 5 سال
طی مراسمی که در واپسین روز دی ماه ۱۳۹۶ در سالن آمفی تئاتر کارخانجات سیناژن با حضور جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری، هاشمی وزیر بهداشت، شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت و ستاری معاون علمی و فاوری ریاست جمهوری برگزار شد، ضمن رونمایی از داروی ضدسرطان نئوفور ساخت شرکت نانوالوند، خبر دریافت GMP اتحادیه اروپا توسط گروه دارویی سیناژن به اطلاع حاضران رسید.

گفتنی است شرکت سیناژن در آذر ماه سال جاری، توسط کارشناسان سازمان دارویی اروپا مورد بازرسی اصول بهینه تولید GMP قرار گرفت و پیرو نظر مثبت بازرسین بدون وجود هرگونه مغایرت بحرانی، عمده و جزیی، پس از بازرسی از خطوط تولید ماده اولیه بیولوژیک، خط فرمولاسیون، پرکنی و بسته‌بندی محصول نهایی و سیستم تضمین کیفیت و‌ کنترل کیفیت، سطح کیفی این شرکت براساس استاندارد EU GMP مورد تایید قرار گرفته و گواهینامه GMP اروپا به نام شرکت سیناژن صادر شد.

دریافت این گواهینامه برای اولین بار در تاریخ صنعت داروسازی ایران صورت گرفته که آغازی بر صادرات دارو توسط این شرکت به اتحادیه اروپا خواهد بود.

این مراسم که با سخنرانی هاله حامدی‌فر مدیرعامل گروه دارویی سیناژن آغاز شد، با ایراد سخنانی توسط مقامات حاضر ادامه یافت و در پایان با سخنرانی جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری به پایان رسید.

در ابتدای مراسم هاله حامدی‌فر ضمن ادای توضیحاتی کلی در ارتباط با تاریخچه و اهداف سیناژن، اشاره کرد که در حال حاضر این گروه دارویی مشتمل بر 8 شرکت است که علاوه بر تولید دارو، به خصوص دارو های بیولوژیک برای بیماری‌های صعب العلاج، در زمینه بازاریابی و فروش دارو نیز با رویکردی علمی به فعالیت می‌پردازد و در عین حال خدماتی نیز برای پوشش بیماران جهت مشاوره و پاسخگویی 24 ساعته ارائه می‌دهد.

وی سپس به موضوع گردهمایی پرداخته و گفت: موضوع افتخارآمیز جشن امروز این است که برای اولین بار در تاریخ داروسازی کشور شرکت سیناژن موفق شده تأییدیه اتحادیه اروپا را برای خطوط تولیدش از نظر رعایت استانداردهای تولیدی دریافت کند که این افتخار بزرگی است و اولین قدم برای ورود به بازارهای اروپاست که با تلاش و کوشش زیاد طی سالیان به دست آمده است.

وی افزود: طی 5 سال گذشته تعداد شاغلین در سیناژن رشدی 880 درصدی داشته و در حال حاضر این شرکت 2531 نفر پرسنل تمام وقت با متوسط سنی 32 سال و تحصیلاتی نزدیک به کارشناسی ارشد دارد و ما هم‌اکنون از 20 داروی پرفروش بیولوژیک دنیا 13 قلم را در مجموعه دارویی سیناژن تولید می‌کنیم که داروهایی در حوزه بیماری‌های سرطان، ام اس، ناباروری، پوکی استخوان، نارسایی کلیوی و هموفیلی از این دسته داروها هستند و همچنین آنتی بادی‌های مونوکلونال که از گرانترین داروهای دنیا به شمار می‌روند.

وی گفت: در حال حاضر صادرات ما به کشورهای همسایه و آسیای میانه انجام می‌شود و بزرگترین مقصد صادرات ما کشور روسیه است.

مدیرعامل سیناژن سپس با اشاره به این که داروهای موجود در بازار سیناژن مجموعا 69 میلیارد دلار و داروهای آماده ورود به بازار این شرکت مجموعا 41 میلیارد دلار در دنیا بازار فروش دارند، گفت: ما در سال 95 به رقم 586 میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی برای کشور و حدود 7500 میلیارد ریال صرفه‌جویی برای بیمه دست پیدا کرده‌ایم.

سپس فریدون مهبودی رئیس هیات مدیره سیناژن با خیر مقدم به حاضرین سخنان خود را آغاز کرد.

وی با اشاره به اینکه رشد مجموعه سیناژن با همکاری وزارت بهداشت طی چهار سال اخیر بی‌سابقه بوده و از 21 داروی بیوتک تولید شده در کشور از سال 78 تاکنون 6 قلم آن در همین چهار سال به تولید رسیده، از بازگشت برخی نیروهای متخصص از خارج از کشور به خصوص کانادا، آمریکا و آلمان خبر داد و اظهار امیدواری کرد که با هم‌افزایی سازمان‌ها و مسئولان کشور و با امیدی که ایجاد می‌شود، این روند افزایش یابد.

در ادامه سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به سخنرانی پرداخته و با ذکر این آمار که تعداد دانشجو پس از انقلاب تقریبا 28 برابر شده این سؤال را مطرح کرد که چرا این موضوع در تولید ناخالص ملی کشور تاثیر لازم را نگذاشته است؟

وی با اشاره به مشکلات و اشتباهاتی که از گذشته تاکنون موجب این عدم تأثیرگذاری شده از مقامات حاضر در جلسه خواست با همکاری مؤثر با شرکت‌هایی نظیر سیناژن که از ساخت دستگاه تا مراحل نهایی تولید را به تنهایی انجام می‌دهند و در حوزه استراتژیک و درآمدزایی چون بایوتک به فعالیت می‌پردازند حمایت‌های لازم را به عمل آورند تا مقوله تبدیل آموزش به ثروت در کشور تبدیل به یک روند شود.

سپس هاشمی وزیر بهداشت با ارائه آمارهایی از بازار دارویی کشور و ذکر این نکته که پس از برجام امکانات بسیار بیشتری برای صادرات فراهم شده است، گفت: من فکر می‌کنم دولت در فضاسازی برای صادرات خیلی جلوتر از بخش خصوصی است و اگرچه یک شرکت خصوصی در این حوزه درخشیده، اما در مجموع بخش خصوصی ما صادرات را بلد نیست و در این زمینه باید بسیار تلاش کنند و به خصوص از شریعتمداری انتظار داریم که برای آموزش بخش خصوصی در جهت توسعه صادرات تمهیدات لازم را به کار بندند.

وی به مشکلات عمده صنعت دارویی کشور پرداخت و مهم ترین مشکل در این زمینه را حضور بخش‌های دولتی و شبه‌دولتی در این صنعت برشمرد که باعث شده بخش خصوصی نتواند در کشور رشد کافی داشته باشد.

وی به نظارت خود دولت بر محصولات بخش دولتی انتقاد کرد که باعث آسیب‌پذیری نظارت می‌شود و گفت: مشکل بعدی بحث قیمت‌گذاری دارو است که آن را دولت دیکته می‌کند در حالی که بیمه‌ها که خریدار عمده هستند می‌توانند در یک فضای رقابتی تعیین‌کننده قیمت باشند.

وی افزود: سومین مشکل این است که صادرات تقریبا وجود ندارد و بنابراین شرکت‌ها تنها در فضای رقابتی داخل فعالیت کرده و تولیداتشان با محصولات بین‌المللی محک نمی‌خورد. بنابراین برای شرکت‌های خصوصی در صنعت دارو، نظیر سیناژن که در امر صادرات فعالند و سود خود را نیز صرف توسعه می‌کنند بسیار ارزشمند است که در صندوق توسعه ملی اعتباری حدود 2000-1000 میلیارد تومان تعریف شده و روی هزینه‌کرد آن نظارت انجام گیرد که واقعا صرف بازسازی این صنعت شود. همچنین باید بخش‌های دولتی و شبه‌دولتی را موظف کنیم که واحدهای دارویی خود -آن هم واحدهای خوب، نه زیانده- را به بخش خصوصی واگذاری کنند.

در ادامه پس از سخنرانی وزیر بهداشت، مراسم رونمایی از داروی ضدسرطان نئوفور توسط مدیران و مقامات حاضر انجام شد و سپس از جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری برای ایراد سخنرانی پایانی دعوت شد که وی با ذکر خاطره‌ای از همکاری با هاشمی و قدردانی از فعالیت او گفت: دوران اداره کشور با فروش منابع طبیعی تقریبا به سرآمده و با افزایش جمعیت و مطالبات مردم در راستای توسعه کشور، نیاز به سرمایه‌گذاری کلان جهت تامین زیربناها وجود دارد که صرفا با فروش منابع طبیعی نمی‌توان آن را تامین کرد. بنابراین راهکار ما این است که اتکا را از منابع طبیعی روی مغز جوانان کشور و شرکت‌های دانش بنیان بگذاریم.

وی افزود: امروز یک سری رشته‌های صنعتی هستند که نقطه ثقل اقتصادی دنیا شده‌اند و دنیا نیز در این زمینه خیلی پیش نرفته و آن هم صنایع و دانش هایتک است؛ بنابراین امکان رقابت در این حوزه‌ها برای ما وجود دارد و جدا از IT و ICT یکی از مهمترین رشته‌ها در این زمینه بایوتکنولوژی است که می‌تواند حوزه مهمی برای بکارگیری نخبگان و نیروهای فکری جوان کشور در زمینه تولید ثروت ملی باشد.

معاون اول رئیس جمهوری گفت: اگر در سیاست‌هایمان گشایش ایجاد کنیم همه مسائل کشور از جمله اشتغال، بیکاری، تأمین رفاه مردم، بالا بردن درآمد سرانه کشور با اتکا به مغز جوانان کشور قابل حل هستند. حتی اگر از دریچه اقتصاد مقاومتی نگاه کنیم، اتفاقا سیناژن امروز نماد اقتصاد مقاومتی است و شرکت‌های دانش‌بنیانی نظیر سیناژن که درون‌زا و برون‌نگر هستند، می‌توانند از مهمترین امکان داخل کشور که همان مغز جوانان کشور است بقیه امکانات کشور را نیز به حرکت درآورند.

سپس مراسم با تقدیر و تشکر از مقامات حاضر و اهدای لوح تقدیر به هاشمی وزیر بهداشت و ستاری معاون علمی و فناوری رِئیس جمهوری به پایان رسید.