▫️فدراسیون اقتصاد سلامت ایران در تاریخ ۱۶ دیماه ۱۴۰۳، نشستی تخصصی با حضور نمایندگان تشکلهای تولیدکننده و واردکننده تجهیزات و ملزومات پزشکی و آزمایشگاهی برگزار کرد. هدف از این نشست، ایجاد همگرایی و همافزایی میان تشکلهای فعال در این حوزه و یافتن راهحلهای مشترک برای چالشهای کلیدی صنعت تجهیزات پزشکی بود. همچنین، تدوین یک بسته سیاستی-مشورتی برای نهادهای بالادستی در حوزه سلامت در دستور کار قرار گرفت.
▫️دکتر امیرحسین کارآگاه، دبیرکل فدراسیون اقتصاد سلامت ایران گفت: «محور اصلی این جلسه بررسی چالشهای تأمین ارز لازم برای تجهیزات و ملزومات پزشکی و آزمایشگاهی در سال ۱۴۰۴ و مطالبات شرکتهای تأمینکننده این حوزه از مراکز دولتی بود.»
▫️در طول نشست، نمایندگان تشکلها نظرات خود را در خصوص حفظ یا حذف ارز ترجیحی بیان کردند. موافقان حذف ارز ترجیحی بر این باور بودند که این اقدام میتواند به بهبود شفافیت در کسبوکارها و افزایش رقابتپذیری کمک کند. در مقابل، مخالفان نگران تأمین نقدینگی برای شرکتها و افزایش بدهیهای دولت به آن ها بودند.
▫️دکتر کارآگاه خاطرنشان کرد: «در این نشست، که به عنوان نخستین نشست تخصصی فدراسیون با تشکلهای حوزه تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی تلقی میشود، مقرر شد تمامی تشکلها نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص موضوع ارز کالاهای این بخش برای سال ۱۴۰۴ به دبیرخانه فدراسیون ارسال کنند. این پیشنهادات در جلسه دوم با همکاری جمعی بررسی و بسته سیاستی-مشورتی مدنظر فدراسیون تهیه و به نهادهای سیاستگذار دولتی تقدیم خواهد شد.»