ظرفیت اقتصاد ایران برای فعالیت فضای استارت آپی بالاست

به گفته محمدی، در حال حاضر کسب و کارهای موفق در این استارت آپی، رشدهایی در حدود 100، 200 درصدی در سال دارند که نشان می دهد پتانسیل لازم در بازار ایران و شروع و رشد کار استارت آپ ها وجود دارد.

 دیروز وزیر پیشنهادی ارتباطات دولت دوازدهم به اتاق بازرگانی تهران آمد تا با فعالان بخش خصوصی و تشکل ها و شرکت های استارت آپی گفتگو کند. در این جلسه، محمد جواد آذری جهرمی جوان ترین وزیر پیشنهادی کابینه دوازدهم صحبت هایی از اشتغال و کار آفرینی در حوزه فناوری به میان آورد. او گفت: در کشورهای در حال توسعه در حوزه ICT در حوزه اشتغال، میزان درصد اشتغال حوزه فناوری اطلاعات به کل اشتغال کشورهای در حال توسعه به صورت نرمال 1.87 درصد است. این شاخص تا سال 1394 در ایران 0.2 درصد بوده است. براساس اطلاعات مرکز آمار مجموع شغل های ایجاد شده در حوزه فناوری اطلاعات، 50 هزار شغل بوده است. اما تنها در سال 1395 براثر توسعه هایی که در حوزه هایی ICT در کشور صورت گرفت با همه مشکلات و موانع بالغ بر 100 هزار شغل، یعنی دو برابر آن چیزی که در سال گذشته اش بود، شغل ایجاد شد.

جهرمی به عنوان جوانترین فرد پیشنهادی کابینه دوازدهم معتقد است که ظرفیت نیروی جوان، پتانسیل رشد، بازار مناسب در کشور وجود دارد. او در میان صحبت هایش از همکاری بخش خصوصی دولت هم مواردی را بیان کرد. اینکه با سرمایه گذاری و همکاری ثروت ملی افزایش پیدا خواهد کرد و رفاه مردم بیشتر خواهد شد. البته او به غفلت 12 ساله در رسیدن به این مهم اشاره کرد و گفت زمان هایی این غفلت در حوزه سرمایه گذاری بوده و در دوره ای هم مقابله با تکنولوژی و فناوری رخ داده است.

حالا کارآفرینان جوان و استارت آپ ها چشم امید به وزیر جوانی دارند که برآمده از نسل خودشان است. حمید محمدی رئیس دیجی کالا درباره پیش بینی وضعیت استارت آپ ها در دولت دوازدهم با توجه به انتخاب وزیر ارتباطات به سایت خبری اتاق تهران گفت: جوان بودن وزیر پیشنهادی ارتباطات در دولت دوازدهم می تواند در بیشتر شدن فضای استارت آپ ها در اقتصاد موثر باشد.

محمد ادامه داد: همانطور که رییس اتاق تهران هم عنوان کردند، آقای جهرمی دیدگاه درآمد محور دارند تا دیدگاه هزینه محور. این تفکر می تواند کمک زیادی کند تا نقطه تمرکزشان روی کسب و کارهایی باشد که می توانند تولید درآمد کنند. به این ترتیب تمام اهدافی که رویش تمرکز دارند برمبنای افزایش درآمدزایی و ارزش آفرینی است. این نقطه امید خوبی است. از طرفی هم آقای جهرمی جوان هستند و از این فضا آمده اند.

به اعتقاد او، ظرفیت اقتصاد ایران برای فعالیت هرچه بیشتر فضای استارت آپی خیلی بالاست. محمدی اضافه کرد: فهمیدن اینکه ایران چه میزان پتانسیل رشد در این بازار را دارد، دیگر نیازی به فکر کردن ندارند.  تنها کافی است نگاهی به سه، چهار سال اخیر داشت و متوجه شد که اقتصاد ایران چه میزان پتانسیل دارد. جمعیت جوان زیاد، اینترنت در حال توسعه و در دسترس و نسبتا ارزان، ضمن اینکه کسب و کارهایی که زیرساخت هایشان را آماده کرده اند، آماده هستند تا رشد بیشتری کنند.

به گفته محمدی، در حال حاضر کسب و کارهای موفق در زمینه استارت آپی، رشدهایی در حدود 100، 200 درصدی در  سال دارند که نشان می دهد پتانسیل لازم در بازار ایران و شروع و رشد کار استارت آپ ها وجود دارد.