پیام ریاست فدراسیون اقتصاد سلامت ایران به مناسبت پنجمین سالروز تاسیس

به لطف الهی 5 سال از تاسیس تاریخ‌ساز فدراسیون اقتصاد سلامت ایران (با همیاری و همفکری فعالان این حوزه به‌خصوص روسای تشکل‌های اصلی حوزه اقتصاد سلامت و اعضاء هیات نمایندگان اتاق تهران، در حوزه‌ی صنایع و صنوف سلامت محو)ر می‌گذرد.

در رهگذر این سال‌ها؛ با نگاهی واقع‌بینانه باید اذعان نمائیم که این «فدراسیون» از ابتدای تاسیس خود، بخصوص در دوره جدید فعالیتش (که از ابتدای سال 98 آغاز شده است)، هر روز سهم بهتر و بیشتری را در تسهیل امور کاری تشکل‌های عضو خود بر عهده گرفته و دیگر نامی ناشناخته در عرصه اقتصادی بخش سلامت ایران نیست.

فلسفه وجودی تشکل‌های بالادستی (همچون فدراسیون اقتصاد سلامت ایران) ایجاب می‌کند که به موازات تشکل‌های هم موضوع و همگن عضو خود، اقداماتی را موجب گردد که در نهایت فضای حاکم بر فعالیت صنایع و صنوف همگن تابعه آنها رو به بهبود گذارد.

به‌خصوص آن‌که بخش اقتصادی سلامت، علاوه بر آن که در زمره مزایای اقتصادی کشور ما محسوب شده و سهم مهمی از تولید ناخالص ملی را در اختیار دارد و در ردیف بخش‌های قابل اتکاء اقتصاد ما جای می‌گیرد، در دفاع غیر عامل نیز اسباب اقتدار و توانمندی کیان اقتصاد ایران زمین است.

درحال حـاضر؛ در حوزه‌های گوناگون اقتصاد سلامت خودباوری‌ها باعث امکان فعلیت یافتن «توانستن در پی خواستن» شده است و علاوه بر تامین نیاز داخلی علیرغم شرایط سخت جنگ اقتصادی، دستآوردهای متعددی را در این حوزه رقم زده است که هم در عرصه داخلی و هم در عرصه بین المللی برای میهن عزیزمان افتخار آفرین بوده است .

با این وجود؛ متاسفانه باید گفت که مشکلات متعددی بر سر راه این صنوف حیاتی و مزیت‌دار، قرار دارد که مانع بهبود بیش از اکنون آنها را فراهم آورده است.

مشکلات مشترکی که مانع رشد و توسعه جامع این صنایع گردیده و یا به طور خاص گریبان بخشی از این صنوف تولیدی را گرفته است.

چالش‌هایی که یا بعضاً حاصل حقد و کینه دشمنان این کشور در شمایل و شکل تحریم‌ها و موانع متعدد تعاملات تجاری و مبادلات مالی است و یا زائیده برخی خود تحریمی‌های داخلی است.

این مشکلات هر چه که باشد و هر چه که هست، به مثال سنگ بر سر راه چرخ‌های توسعه این صنایع، باید با همت همه‌ی ما برداشته شود تا اقتصاد سلامت شکوفا شده و بتوانیم ظرفیت‌های بالای این صنایع و خدمات وابسته به آن را بالفعل نموده و مزایای نسبی آن را به مزیت های رقابتی مبدل سازیم.

در راه هموارسازی راه توسعه و شکوفایی این صنایع با اهمیت و استفاده بهینه از فرصت‌های آن؛ قطعا تشکل‌های صنعتی/صنفی حوزه‌ی سلامت جایگاهی خاص، رفیع و سازنده دارند و به عنوان حلقه وصل دولت و صنعت و صنف، رسالتی خطیر بر عهده.

فدراسیون اقتصاد سلامت ایران هم به عنوان نقطه کانونی اشتراکات (به خصوص اشتراک منافع) و کاهش مفترقات صنفی این تشکل‌ها، وظیفه‌ای بس ثثقیل‌تر و سنگین‌تر را برای خود قایل است.

نقشی که اینک در لابه لای قوانین و مقررات نگاشته شده و کم کم جامه عمل پوشیده؛ دیدها نسبت به آن؛ متفاوت می‌گردد.

امروز؛ تشکل‌های بالادستی به عنوان زبان گویای مشترک صنوف همگن؛ صدای شنیدنی‌تر از دیروز دارد و بایستی این صدا؛ نوای رافع مشکلات و تسهیل‌گر کسب و کار مولد و مفید، برای اعضاء تشکل‌های عضو خود باشد.

علاوه بر کاهش اصطکاک‌های حاصل از پیگیری‌های انفرادی و موازی رفع مشکلات مشترک توسط تشکل‌های عضو و تلاش برای اصلاح قوانین و مقررات مانع و بازدارنده، فدراسیون اقتصاد سلامت ایران، در حال حاضر وظیفه‌ای دیگری هم برای خود قائل بوده و در برنامه‌های کاری خود؛ آن را قرار داده و پیگیری می‌نماید و آن هم وظیفه‌ی مهمِ توانمندسازی تشکل‌های عضو است. به گونه‌ای که بهتر و بیشتر از قبل بتوانند به شایستگی هر چه بهتر؛ مدافع حقوق اعضاء خود باشند.

لذا امیدواریم در سال پیش رو یعنی در سال ششمین سال فعالیت فدراسیون اقتصاد سلامت، در ظل الطاف الهی و با همراهی و به کمک اعضاء خود؛ بتوانیم به مراتب اثربخش‌تر از 5 سال گذشته در مسیر اجرای ماموریت‌های‌مان موفق‌تر عمل نمائیم.

 

دکتر محمود نجفی عرب

14 مهر 1399

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.