پیام نوروز 1401 فدراسیون اقتصادسلامت

در آستانه نوروز 1401 فدراسیون اقتصاد سلامت پیامی را منتشر نمود که طی آن، ضمن نگاهی بر وضعیت کلی جهانی، منطقه و لزوم تقویت تولید، بر مراقبت از صنایع سلامت تاکید ویژه ای شده است.
متن این پیام به شرح ذیل است:
آمدن نوروز باز راه دوبارهاي فرآروي ما قرار گرفت. راهي به دارازي 365 روز ديگر، زماني که ارزشمندترين عامل تعالي و اعتلاء آدمي و جوامع بشري است.

سال نو در حالي آغاز ميشود که اگر واقعبين باشيم، بخش مهمي از ويژگيهاي سال 1400 را دارا است و به همين علت، امسال نيز سالي سخت، دشوار و توام با آزمونهاي بزرگ فردي و مديريتي براي ملت ايران خواهد بود.

امّا نه آنقدر دشوار که به مانند 43 سال قبل؛ نتوانيم آن را با قامتي کماکان ايستاده، پشت سر گذاريم و نه قرار است که آن قدر سهل و آسان شود که حس کنيم با مثلا با يک تفاهمنامه، مشکلات رخت بربسته و خط مشکلات کشوربه نقطه پايان رسيده است.

درست همان اشتباه محاسباتي که متاسفانه دولت يازدهم (البته با حسن نيت) مرتکب شد و به اتکاء يک تفاهمنامه و کم شدن بخشي از تحريمها و همان زمان زياد نمودن نرخ بهره و دادن وعده پشت وعده، موجبات کاهش مبادلات بازار را پيريزي نمود و ظرفيت تورمي انفجاري را(آن هم بعد از رکود تورمي موجود دريک بازار درانتظار)، ايجاد نمود که آثار آن در دولت دوازدهم خود را نشان داد و اگر نبود،

رهبري نظام در سيستم مديريتي کشور، حقيقتاً سونامي تورمي ايجاد شده را کمتر کشوري در عالم، به مانند ملت صبور ايران، تاب آورده و سروقامت، همچنان ميايستاد. اگر قرار است که سال 1401 را در عرصههاي گوناگون اقتصادي موفق عمل نموده و از آلام مردم معتقد و همراه کشورمان (از بابت مشکلات اقتصادي) به طرز و طور معناداري کم کنيم، بايد در عرصه بينالملل، منطقهاي و پيراموني و داخلي، مسايل زمينه ساز مشکلات را شناسايي نموده و با تعقل و همراهي و همدلي؛رفع کنيم.

در عرصه جهاني، جهاني که قرار بود دهکده جهاني شود، امروز بيش از هر زمان ديگر دستخوش تفرق است (که البته بخشي از آن را به واسطه مشغوليت دشمنان کشورمان به يکديگر؛ بايد لطف خدا به مردم ايران دانست). امروز جهان 5 قطبي را ناظريم،

که فرآيند ساخت آن با رخداد جدايي از پيش برنامهريزي شده بريتانيا از اتحاد اروپا و شکلگيري دوباره جبهه «آنگلوساکسونها (Anglo-Saxons)» (که اگرچه در گذشتههاي دور يکي از قبايل ژرمنها بودند، اما با مهاجرت گسترده آنان به جزيره انگلستان و سپس،اقامت نسلهاي بعدي آنها درآمريکا و پيگذاري اين کشور، امروزه اين واژه را تنها بايد استعارهاي براي دولتمردان بريتانيا و کشورهاي تابعه (آن مانند استراليا، کانادا، ولز، ايرلندها، نيوزلند و…)و ايالات متحده آمريکا محسوب نمود.

قطب بعدي اروپا است که در نبود100درصدي آمريکا و بريتانيا در اين جبهه، حالا به تروئيکاي اروپايي موسوم گرديد و چين و روسيه نيز؛ حالا ديگر؛ دو قطب مجزا محسوب ميشوند(دو کشوري که با درسهاي به جا مانده از شوروي سابق، ديگر دنبال بلوکسازي نيستند،

هر چند از تابعسازي و گسترش همکاري با کشورهاي ديگر استقبال ميکنند) و در نهايت قطب پنجمي هم هست که پايهگذار اين قطب کشور ما بود. «قطب کشورهاي مستقلي مانند ايران» که گرچه قدرت منطقهاي محسوب ميشوند، اما بعضاً بازيگران بزرگي در عرصه سياست بين الملل هستند.

با درک اين نظم نوين (و البته همچنان در حال تکوين)، متوجه خواهيم شد که گرچه هم فضا و هم زمين بازي براي کشورهاي قدرتمند و مهمي مانند ايران بازتر از هر زمان ديگري است، اما نبايد فراموش کنيم که چنين فضايي داراي پيچيدگيهاي متعددي است که همين اتمسفر پيچيده و چندلايه، ميطلبد که تيمهاي دپيلماتيک و سفارتخانههاي کشورمان، در تمام زمينههاي مرتبط با ديپلماسي و از جنبه اقتصادي، نيازمند مشاوران قوي هستند.

همچنين در تعاملات با هر يک از قطبها اصلي (به خصوص غربيها)، بايد جانب 100درصدي احتياط را رعايت نمايند. در عرصهي منطقهاي نيز هر کدام از مدعيان رقابت با کشورمان؛ در يک رقابت سنگين تلاش دارند که خود را به جايگاه مهم نقشآفريني ايران برسانند و همزمان در ميان 4 قطب بزرگ ديگر، براي خود، جايي بازکنند.

به عنوان نمونه با ساخت انبار بزرگ ابوظبي و لولههاي انتقال نفت و گاز، تنگه استراتژيک هرمز را دور زده ودر انبار ذخايز آن جا نگه داراي کنند، تا به حساب خود از اهميت ژئواستراتژيک تنگه هرمز کاسته و موجب کاهش قدرت ج.ا.ايران کاسته شود. هم چنين رژيم اسرائيل (که ديگر مثل قبل به مانند يک بچه بداخلاق، لوسِ و خلافکار در حمايت بيچون و چراي غرب نيست)،

حالا بايد بتواند براي خود، بين هر 4 قطب قدرت، هم زمان جا باز نمايد، حتي در آمريکا که لابي بزرگ IPAC را دارد، در حالا تقلا است که به روزهاي قبل خود در مراکز قدرت آمريکا برگردد. لذا دست به هر شيطنتي زده و مي زند تا ايران، در زمين بزرگ پيش روي خود نتواند بازي مناسبي داشته باشد(گرچه تا الان به لطف خدا موفق نبوده است). امّا در عرصه داخلي، علاوه بر هوشياريهاي سياسي و رقابتي و نظامي، همانطوري که رهبري نظام سالهاي است که به درايت، محور کلي سالها را در ارتباط با اقتصاد و با تاکيد بر توليد قرار دادهاند، بايد به سمت توليد با کيفيت جهت مقاوم سازي اقتصاد رفته و متوجه باشيم که در چه شرايط حساسي به سر مي بيريم.

به خصوص در حوزه و عرصه صنايع سلامت که فرآوري محصولات حياتي را شامل مي شود، زيرا اين محصولات اهميت خاصي دارند؛ تا آنجا که حسب اعترافات رمزي کلارک دادستان کل قديمي آمريکا، کمبود دارو در جنگ اول خيلج فارس و يورش آمريکا به کشور عراق، باعث درگذشت غم انگيز نيم ميليون انسان بيگناه شد. در مثالي ديگر؛ براي لزوم توجهات و مراقبتهاي داخلي، اينک که در سال پيش رو، با يک تصميم سخت، ارز ترجيحي 4200 توماني حذف شده است، بايد به شدت مراقبت نمود که صنايع حوزه سلامت (به خصوص دارو)، تاواندهندهي برداشته شدن اين استخوان لاي زحم نباشند…

در پايان ضمن تبريک ايام، يقين داريم که در اين ايام مبارک و متقارن شده با نيمه شعبان، و ولادت منجي عالم بشريت، اين سرزمين مقدس در ظل توجهات حضرت بقيه الله الاعظم (اروحنا له الفدا) و به کوري چشم بدخواهانش؛ به سمت تعالي و اقتدار حرکت درست خود براي عبور از اين وضعيت پيچيده را در عرصه جهاني و منطقهاي (با حفظ استقلال و سربلندي خود)، ادامه خواهدداد. با اميد به همين واقعيت، سال 1401 را مبارک و موافق با موفقيت دانسته و به صدايي رسا به يکديگر خواهيم گفت: هر روزمان نوروز و نوروزمان پيروز
دکتر محمود نجفي
رئيس هيات مديره فدراسيون اقتصاد سلامت

#پیام_ نوروزی_ فدراسیون _ اقتصادسلامت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.