چین درهای صنعت مالی اش را به روی جهان باز می کند

وال استریت به زودی می فهمد که انجام کسب و کار با چینی ها راحت تر است.

پکن می گوید به شرکت های خارجی اجازه داشتن بانک های چینی و شرکت های سرمایه گذاری می دهد. اقدامی که آخرین نشانه از دومین اقتصاد بزرگ جهان برای باز کردن صنعت مالی گسترده اش است.

ژو گانگیوا، معاون وزیر امور مالی چین این تغییرات را در جلسه مطبوعاتی روز جمعه بیان کرد. سقف سرمایه گذاری در بانک های چین برداشته خواهد شد. همچنین به سرمایه گذارهای خارجی اجازه داده می شود که 51 درصد از سهام کارگزاری های اوراق بهادار، مدیران سرمایه گذاری و تامین کنندگان بیمه های زندگی را در اختیار داشته باشند.

ژو گفت قوانین جدید به زودی وارد بازی خواهد شد. اما او جزییات بیشتری در مورد زمان بندی آن ارائه نداد.

بانک های بزرگ غربی اغلب در چین غایب هستند –تنها HSBC 19 درصد از سهام Bank of Communications را در اختیار دارد- اما با این  حال آنها تمایل دارند که از این ثروت رو به رشد بهره ببرند.

قوانین مالکیت محدود در چین، یک مانع بزرگ برای شرکت های امریکایی در گذشته بود. بانک های خارجی مجاز بودند سهام کمتر را داشته باشند و به این ترتیب هم نفوذ کمتری در تصمیم گیری های بزرگ داشتند.

به دلیل همین مشکلات هم JP Morgan سهام خود را سال گذشته فروخت. اما حالا جیمی دیمون، مدیرعامل این شرکت و سخنگوی بزرگترین بانک امریکا از تغییر این قانون استقبال کردند.

سخنگوی این شرکت افزود: JPMorgan گزینه های مناسب برای تقویت موقعیت خود در چین را ارزیابی خواهد کرد.

یک بانک مشابه در اروپا هم تصمیم مشابه گرفته است.

یوجین قیان، رییس بخش استراتژی UBS هم می گوید: تصمیم دولت چین برای اجازه دادن به شرکت های خارجی در جذب 51 درصد از سرمایه گذاری مشترک (joint venture) نشان دهنده یک گام مهم برای باز شدن بخش مالی چین است.

این خبر، اواخر هفته و در پی سفر ترامپ به چین منتشر شد. ترامپ در این سفر بیشتر به مازاد تراز تجاری چین با ایالات متحده که سال گذشته به 350 میلیارد دلار رسیده بود، صحبت می کرد.

حالا این امر باعث می شود که شرکت های امریکایی برای فروش مالی در چین راحت تر باشند و به تعادل در تجارت برسند.

*بازار 33 میلیارد دلاری

ایدن یئو، اقتصاددان AXA می گوید: این اصلاحات قبلا در برنامه شی جین پینگ هم وجود دارد.

با این حال این ماجرا می تواند برای سرمایه گذاران خارجی ترسناک باشد. بخش مالی چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان، 33 تریلیون دلار دارایی دارد.

به گفته یو، اندازه و پتانسیل رشد چین، جاذبه های غیرقابل مقاومتی هستند.

چین دلایل خوبی برای آسان تر کردن ورود شرکت های مالی خارجی برای انجام کسب و کار دارد.

بسیاری از بانک های بزرگ و شرکت های خدمات مالی در چین متعلق به دولت هستند و دولت هم پول زیادی برای شرکت های ناکارآمد می پردازد.

ژو شواچوان، رییس بانک مرکزی چین اخیر گفته است که فقدان رقابت خارجی می تواند منجر به تنبلی بخش مالی شود.

اما با این حال برخی کارشناسان دربرابر هیجان های بزرگ تغییرات برنامه ریزی شده، هشدار داده اند.

اتاق بازرگانی امریکا استقبال محتاطانه ای از چین داشته است. ویلیام زریت، رییس اتاق بازرگانی امریکا می گوید: محدودیت های سرمایه گذاری مانع فعالیت اقتصادی در چین شده است.

چین طی سال های اخیر اقداماتی برای بازکردن سیستم مالی خود انجام داده است که از جمله آن آسان تر ساختن حضور خارجی ها برای سرمایه گذاری در بازار سهامش بوده است.