بانک کونلون قطع همکاری کرده است؟

چین پیش از تحریم ها چه می کند؟

کشور به ظاهر حامی ایران روابط مالی اش را پیش از موعد مقرر مربوط به تشدید تحریم ها محدود و قطع کرده است؟

انتشار خبر قطع همکاری بانک چینی کونلون با ایران، فعالان اقتصادی ایرانی را نسبت به مواضع این کشور در آینده پس از تحریم ها حساس کرده است. در ابتدای آبان ماه سال جاری خبری منتشر شد که از قطع تعاملات بانک کونلون چین با ایران به عنوان تنها کانال مالی ارتباطی بین دو کشور حکایت می کرد. خبرگزاری رویترز در این باره از قول چهارمنبع آگاه نوشته بود که کونلون، مهم ترین کانال رسمی انتقال پول بین تهران و پکن از اول نوامبر از پذیرش یوان در پرداخت های ایران و چین خودداری خواهد کرد و در اواخر ماه آگوست این بانک معامله با ایران بر پایه یورو را متوقف کرده است.

 این اقدامات در حالی انجام می شد که چین از برجام خارج نشده بود و به دلیل تشدید تنش های اقتصادی موسوم به جنگ تجاری بین این کشور و امریکا، پیش بینی ها بیشتر معطوف به حمایت  چین از رابطه مالی با ایران و مقابله با تحریم ها بود. در این شرایط سوال مهم این بود که چرا کشور به ظاهر حامی ایران،  روابط مالی اش را حتی پیش رسیدن به موعد مقرر مربوط به تشدید تحریم ها محدود و قطع کرده است؟

مجیدرضا حریری، نائب رییس اتاق مشترک ایران و چین در گفت وگو با رسانه ها از این گفت که بانک کونلون روابط مالی اش با ایران را قطع نکرده است. او در این باره به ایبنا گفت: «بانک کونلون روابط خود را قطع نکرده بلکه به دارندگان حساب تجاری در کونلون که معمولا طرف فروشندگان چینی هستند اطلاعیه داده که اگر گشایش اعتبار انجام شده یا دریافت و پرداخت‌های نیمه تمامی دارند تا آخر اکتبر یعنی ۱۰ آبان به اتمام برسانند».

به گفته این فعال اقتصادی بانک کونلون نمی تواند درباره حواله پول از ایران به فروشندگان چینی از تاریخ 10 آبان ماه به بعد تضمین بدهد و البته این کشور هم قرار است بسته جدیدی در زمینه مبادلات با ایران ارائه کند. پیامد این مسئله تغییر روش هاست و به همین دلیل بانک کونلون از مشتریانش خواسته تا کارهای نیمه تمام را تمام کنند.

حریری هم چنین گفت: «طبق صحبت‌های اروپایی‌ها قرار است با اروپا نیز یک رابطه بانکی شبیه کونلون بانک انجام شود و چینی‌ها نیز منتظرند که خود را با این مدل تطبیق دهند. حریری در پایان خاطرنشان کرد: اگر با FATF به مشکل بخوریم، همین ارتباطات بانکی که تا به امروز داشتیم نیز ممکن است به مشکل بخورد».

از سوی دیگر، فریدون وردی نژاد سفیر سابق کشورمان در چین در گفت وگو با سایت خبری اتاق تهران اقدامات بانک چینی کونلون را بیشتر مربوط به اصلاحات داخلی و اعمال مقررات بین المللی بر فضای فعالیت های مالی چین دانست و اینکه این کشور تلاش می کند روابط مالی اش را بر اساس قواعد بین المللی مرتبط با FATF و … ساماندهی کند.

تلاش چین برای عمل به مقررات مالی بین المللی و اثرگذاری آن بر روابط اقتصادی این کشور در گفت وگوی سفیر چین در ایران با خبرگزاری مهر هم مطرح شده است.  «پانگ سن» به مخالفت چین با تحریم های یکجانبه واشنگتن در قبال ایران اشاره کرد و از این گفت که همکاری های دوجانبه اقتصادی با ایران براساس تعهداتی که هر دو طرف بر عهده گرفتند ادامه پیدا می کند.

سفیر چین در ایران گفت:«ما در حال رایزنی هستیم تا پیش‌نیازهای لازم برای تداوم همکاری‌ها را به دست آوریم. البته طی چند سال گذشته چه با وجود تحریم و چه غیر آن ما شاهد نوساناتی در واردات و صادرات کالا از جمله نفت بودیم که این موضوع طبیعی است. بنابراین در صورت کاهش و یا افزایش حجم واردات نفت چین از ایران، نباید تعجب کنیم».

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.