بحران نقدینگی چالش جدی سازمان غذا و دارو و شرکت‌های پخش

عضو هیات مدیره انجمن داروسازان تهران گفت: بدهی شرکت‌های بیمه‌ به داروخانه‌ها مبلغی در حدود ۶ هزار میلیارد تومان است که باعث ایجاد مشکلاتی نقدینگی در شرکت‌های پخش می‌شود.

 حسام‌الدین شریف نیا عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان تهران اظهار کرد: جامعه داروسازی با بحران نقدینگی مواجه است که این مسئله به خاطر عدم پرداخت مطالبات داروخانه‌ها به وسیله شرکت‌های بیمه‌ای است.

وی عنوان کرد: بر اساس قانون پس از ارائه اسناد باید در زمان مشخصی مطالبات داروخانه‌ها پرداخت شود که متأسفانه در ایران این کار با تأخیر چند ماهه انجام می‌دهد.

به گفته عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان تهران مهمترین چالشی که در حال حاضر برای سازمان غذا و دارو وجود دارد، بحران نقدینگی است که باید هر چه زودتر این مشکل برطرف شود تا شرکت‌های پخش دارویی بیش از این با کمبود منابع مالی مواجه نشوند.

شریف نیا با اشاره به اینکه نقش و خدمات داروسازان در نظام سلامت بسیار پررنگ است، گفت: تعرفه خدمات داروسازی مبلغی در حدود ۲ هزار و ۲۰۰ تومان است که از شأ‌ن داروساز به دور است، اما بطور کلی شرکت‌های پخش با وجود بحران‌های مختلف و مشکلات زیاد به کار خدمت‌رسانی به مردم و بیماران مشغول بوده و در این زمینه هیچ کوتاهی‌ای نکردند.

وی در پاسخ به این سوال که فعالیت داروسازان در نظام سلامت چگونه تعریف شده، بیان کرد: یکی از نقش‌های مهم داروساز‌ان در نظام سلامت تجویز منطقی دارو است که داروساز به عنوان مشاور پزشک در این حوزه تأثیرگذار است واگر این نقش نادیده گرفته شود می‌تواند مشکلاتی را برای بیماران ایجاد کند.

عضو هیات مدیره انجمن داروسازان تهران اظهار کرد: ۵۵ درصد داروسازان در داروخانه‌ها، ۲۰ درصد در داروخانه‌های بیمارستانی و ۱۰ درصد در صنعت مشغول به فعالیت هستند که متأسفانه در کشور ما ۷۸ درصد داروسازان در داروخانه‌ها فعالیت می‌کنند که این میزان رقم بالایی است در حالی که داروسازان باید در بیمارستان‌ها، صنعت و شرکت‌های دارویی فعالیت کنند.

وی با اشاره به اینکه اکنون ۵۰ درصد سهم دارویی کشور در اختیار بخش دولتی است؛ یادآور شد: باید سهم بیشتری در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد و همواره مسئولان به این نکته توجه داشته باشند که عدم پرداخت مطالبات داروخانه‌ها یکی از اساسی‌ترین مشکلات داروسازان به حساب می‌آید.