رئیس انجمن داروسازان تهران با اشاره به اینکه صنعت داروسازی ایران با چالش ماندگاری و بقا دست و پنجه نرم میکند، گفت: دولت در حق داروی ایرانی طی سالهای گذشته جفا کرده است.
حمید خوئی با اشاره به مهمترین چالشی که صنعت داروسازی با آن مواجه است، افزود: در حال حاضر صنعت داروسازی با چالش ماندگاری و بقا دست و پنجه نرم میکند و این صنعت در معرض تهدید جدی قرار دارد، چرا که تنها کالایی که طی دو سال اخیر قیمت آن ثابت مانده، دارو است.
رئیس انجمن داروسازان تهران در پاسخ به این سوال که چرا برخی از پزشکان به مصرف داروهای خارجی توصیه میکنند و آیا این موضوع کیفیت داروهای ایرانی را مورد خدشه قرار نمی دهد، گفت: انگیزه تجاری در پشت این قضیه وجود دارد، البته برخی از نقدها به داروی ایرانی درست است.
خویی گفت: در صنعت داروسازی هنوز راه نرفته زیاد داریم و باید توجه داشت که ارتقاء کیفیت هزینه دارد و مهمترین عامل بازدارنده ارتقاء کیفیت دارویی کشور، دولت و وزارت بهداشت است، چرا که با ثابت نگه داشتن قیمتها، فرصت افزایش کیفیت را از بین برده است.
وی تأکید کرد: طی دو سال گذشته هزینههای سوخت، حمل و نقل، آب، برق و… افزایش یافته، ولی محصولات دارویی قیمتی ثابت داشته است، لذا در بسیاری مواقع، مجبور هستیم ماده اولیه ارزان بخریم و این به معنای یک فرایند معکوس است.
رئیس انجمن داروسازان تهران با اشاره به اینکه کیفیت یک طیف است و نقطه نیست، گفت: البته تمام داروهای دنیا باید براساس استانداردی که فارماکوپر نام دارد ساخته شود و متأسفانه ما در شرایط فعلی با وضعیت دریافت مطالبات کارخانجات داروسازی، از پخشها و پخشها از بیمه مواجه هستیم.
خویی گفت: به طور مثال دارویی ارائه میشود و ۴۰۰ روز بعد پولش به تولیدکننده داده میشود و ثابت نگه داشتن قیمت دارو نیز از طرف دیگر صنعت داروسازی را دچار بحران هویت و بقا کرده است.
وی تأکید کرد: اگر دولت اقدام عاجل نکند، به زودی بخش قابل توجهی از صنعت داروسازی تعطیل خواهد شد، البته باید توجه داشت که اکنون داروی ایرانی قابل اعتماد بوده و تنها مظلوم واقع شده است و دولت در حق داروی ایرانی طی سالهای گذشته جفا کرده است.