عضو هیات نمایندگان اتاق تهران از عواقب رد لایحه CFT میگوید
فرهاد فزونی معتقد است نپیوستن ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسیم موجب زیان اقتصاد ایران خواهد شد، نه دیگر کشورها.
اعضای شورای نگهبان لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم (CFT) را رد کردند.
خبر رد این لایحه را سخنگوی شورای نگهبان طی امروز 13 آبان ماه و تنها ساعاتی تا دور تازه تحریمهای ایالات متحده آمریکا علیه ایران، اعلام کرد. این لایحه ماه گذشته، پس از جنجال فراوان در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده بود.
رد لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم از سوی حقوقدانان شورای نگهبان، چه تبعاتی برای فضای کسبوکار و اقتصادی کشور خواهد داشت؟ آیا در شرایطی که فشارهای بینالمللی علیه ایران تشدید شده است، آنطور که برخی صاحبنظران عنوان کردهاند، سرنوشت این الحاق را مجمع تشخیص مصلحت رقم خواهد زد؟
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با انتقاد از رفت و برگشت لایحه کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم میان دو نهاد حاکمیتی مجلس و شورای نگهبان، آن هم در وضعیت کنونی که کشور در آن به سر میبرد، معتقد است که الحاق ایران به این کنوانسیون یک ضرورت و راهکار حیاتی است برای آنکه بتوان کسبوکار و اقتصاد کشور را سر پا نگهداشت.
فرهاد فزونی با بیان اینکه عواقب نامطلوب ناشی از عدم الحاق به کشور به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم، متوجه نهادهای مخالف است و آنها باید پاسخگوی مردم باشد، گفت: کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم (CFT) و رعایت مفاد آن، یک قانون بینالمللی در نظام پولی و بانکی امروز جهان است و در صورتی که ایران از دایره این قانون نظارتی بیرون بماند، ضرر آن متوجه کشور 80 میلیون نفری ما است و دیگر کشورها زیانی نخواهند دید.
این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران که دانشآموخته اقتصاد است و در تجارت بینالمللی فعالیت دارد، میگوید: سطح مراودات تجاری و بانکی ایران با دنیا به اندازهای نیست که در مناقشات بینالمللی، دست بالا را داشته باشیم و با نپیوستن به این کنوانسیون عملاً کشور بیش از گذشته از مرکز دایره تعاملات بینالمللی فاصله میگیرد.
به گفته وی، برخورد اعضای شورای نگهبان با مقولهای به مانند CFT ، نباید سیاسی باشد و ابهاماتی که برای رد این لایحه از سوی شورای نگهبان عنوان شده، باید زودتر روشن و رفع شود.
فرهاد فزونی با بیان اینکه برای حل این مناقشه که با سرنوشت یک کشور و ملت، عجین شده است، حتی باید فراتر از قوای سهگانه و در سطوح عالیتر دست به کار شد، افزود: اگر قرار است تکلیف الحاق ایران به این کنوانسیون در مجمع تشخیص مصلحت نظام روشن شود، باید رییسجمهور و رییس مجلس شورای اسلامی حتما در جلسه رسیدگی به آن حضور داشته باشند و نباید به مانند دفعات قبل، این دو مقام عالی کشور، صحنه را خالی کنند.