مدیریت معاملات شما

فین تک ها چگونه کار می‌کنند؟

اپلیکیشن هایی مثل آیزتل، استش، کارنسی کلود، زوپا و کلارنا از شناخته‌شده‌ترین استارت آپ های مالی در جهان هستند که بازار مالی را متحول کردند.

پرداخت بدهی‌ها، وصول مطالبات، سرمایه‌گذاری، دریافت وام، محاسبه و انتقال پول، مدیریت وجوه و پس‌اندازها موضوعاتی است که مهم‌ترین استارت آپ های فین تک در مورد آن شکل‌گرفته است. فین تک یا financial technology امروز از شناخته‌شده‌ترین حوزه‌های کاری استارت آپ هاست که برای تحول کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ به میدان آمده است. در دیگر کشورهای دنیا فین تک‌های بزرگ و شناخته‌شده‌ای وجود دارد که انواع خدمات مالی را به‌تمامی اقشار جامعه ارائه می‌کنند. در پایین‌ترین سطح فعالیت اقتصادی، مردم هر روز چیزی را می‌خرند و باید پولی را بپردازند. استارت آپ های فین تک همان‌جا حضور دارند و کار پرداخت و دریافت را برای دو طرف معامله آسان می‌کنند. سایت موبونت نوشته که در اروپا حدود ۱.۵ میلیارد دلار در شرکت‌های فین تک در سال ۲۰۱۴ سرمایه‌گذاری شده است که سهم شرکت‌های حاضر در لندن ۵۳۹ میلیون دلار، آمستردام ۳۰۶ میلیون دلار و استکهلم ۲۶۶ میلیون دلار بوده است. بعد از لندن، استکهلم دومین شهر اروپا است که بیشترین سرمایه‌ها را در ۱۰ سال گذشته جذب کرده است. معاملات اروپایی‌ها در فین تک در ۵ فصل متوالی روبه افزایش بوده است و از ۳۷ مورد در فصل چهارم ۲۰۱۵ به ۴۷ مورد در فصل اول ۲۰۱۶ رسیده است.

اپلیکیشن هایی مثل آیزتل، استش، کارنسی کلود، زوپا و کلارنا از شناخته‌شده‌ترین استارت آپ های مالی در جهان هستند که بازار مالی را متحول کردند. زوپا نرم‌افزاری است که به وام‌گیرنده فشار می‌آورد تا وامش را به‌موقع پرداخت کند. البته زوپا واسطه‌ها را در وام‌دهی حذف کرده است. این استارت آپ هم از اعتبار وام‌دهنده حمایت می‌کند و هم خطر عدم بازپرداخت را کاهش می‌دهد. کلارنا سازوکاری را راه انداخته که مشتریان بتوانند پس از دریافت کالاهای موردنیاز با هر روشی که خواستند پول را پرداخت کنند. آیزتل که در سوئد شکل‌گرفته به بنگاه‌های کوچک کارت‌خوان رایگان می‌دهد. کارت‌خوانی که روی موبایل و تبلت به کار می‌رود. کارنسی کلود به کمک پرداخت‌های برون‌مرزی آمده است. این استارت آپ بریتانیایی موفقیت مشتریان در معاملات بین‌المللی را تضمین می‌کند و استش، امکان سرمایه‌گذاری‌های کوچک برای کاربران را فراهم کرده است و حتی برای سرمایه‌گذاری بهتر، مشاوره هم می‌دهد.

استارت آپ ها به‌طورمعمول خدمات ارزش‌افزوده ایجاد می‌کنند. کسب‌وکارهای دیجیتالی کار دیگران را کساد نمی‌کنند بلکه چیزی به کسب‌وکارهای قدیمی اضافه می‌کنند بااین‌وجود فین تک ها در بعضی موارد به‌عنوان رقبای بانک‌ها و نهادهای مالی سنتی در نظر گرفته می‌شوند. از سوی دیگر در کشورهایی که حتی آمادگی تطبیق با سیستم‌های نوین بانکی را ندارند، تحمل حضور فین تک ها سخت به نظر می‌رسد. سیل فناوری از کسی اجازه نمی‌گیرد درنتیجه عقب‌ماندگی قانونی در رویارویی با پدیده‌های جدید همیشه مشکل‌ساز است. در تیرماه سال جاری تعدادی از استارت آپ های فین تک در ایران فیلتر شدند.  مرکز توسعه تجارت الکترونیک‌ هم در شهریورماه  با استناد به سند «چارچوب فعالیت و نظارت بر وب‌سایت‌های متمرکز کننده پرداخت کسب‌وکارهای اینترنتی» در ایمیلی به صاحبان کسب‌وکارهای نوپای پرداخت اعلام کرده که تمامی اطلاعات کاربرانشان را به این مرکز معرفی کنند. به نظر می‌رسد استارت آپ های فین تک ایرانی برای حیات و متصدیان تجارت الکترونیک در کشور برای مدیریت درست فضا راه طولانی در پیش داشته باشند.