وی افزود: در حال حاضر 13 هزار داروساز در کشور داریم که 1200 نفر از آنها در 923 بیمارستان مشغول به کار هستند.
برندگی گفت: باید توجه داشته باشیم که خدمات بیمارستانی با خدمات داروخانهای متفاوت است و اگر بخواهیم در بیمارستانها ارتقای سلامت و ایمنی داشته باشیم باید به حضور داروسازان در بیمارستانها توجه کنیم.
مدیر کل دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در حال حاضر اگر داروسازان در بیمارستانها مشغول به فعالیت شوند تعرفه K4 به آنها تعلق نمیگیرد گفت: این موضوع باعث کاهش انگیزه داروسازان برای حضور در بیمارستانها شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر جایگاه داروسازان بیمارستانی نسبت به 20 سال گذشته وضعیت مناسبتری پیدا کرده است به گونهای که در آن سالها حتی ما این رشته را نداشتیم اما خوشبختانه با ایجاد این رشته هر ساله تعداد زیادی از افراد فارغالتحصیل شده و در بیمارستانها و دانشگاهها مشغول به فعالیت میشوند.
برندگی گفت: باید توجه داشته باشیم که در حال حاضر نسبت به دنیا فاصله زیادی داریم که باید تلاش بیشتری برای اشتغال این افراد صورت بگیرد.
مدیر کل دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو با اشاره به نقش داروسازان بیمارستانی در کاهش خطاهای دارویی توضیح داد: سالانه میلیاردها دلار در آمریکا به دلیل خطاهای دارویی به هدر میرود که هر چه میزان حضور داروسازان بیمارستانی تقویت شود این هزینهها کاهش پیدا خواهد کرد.
وی گفت: در مواقعی پرستاران نمیتوانند به درستی داروی تجویز شده را تشخیص دهند که این امر باعث خطاهای دارویی میشود. در حال حاضر حضور داروسازان در بیمارستانها نقش مؤثری در کاهش خطاهای دارویی داشته اما به میزان مطلوب فاصله داریم که امیدواریم هر چه زمان میگذرد وضعیت اشتغال این افراد مطلوبیت بیشتری پیدا کند.
به گزارش خبرگزاری فارس، بر اساس اظهارات رئیس سابق سازمان غذا و دارو سازمان غذا و دارو، میزان اشتغال داروسازان در کشور ما در ازای هر 100 تخت تقریبا بیش از یک داروساز بوده و این در حالیست که در قبال هر 30 تخت، حداقل یک داروساز بیمارستانی مورد نیاز است.
حضور داروساز بیمارستانی در بیمارستان علاوه بر کاهش هزینههای دارویی بیمارستانها باعث کاهش خطاهای ناشی از مصرف اشتباه دارو توسط بیماران خواهد شد.