رییس اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی در گفت وگو با سایت خبری اتاق تهران مطرح کرد:
بازرگانان تجهیزات پزشکی از مطالبات معوق و قیمت گذاری نامتناسب با تحولات اقتصادی و نرخ ارز گلایه دارند. به گفته صانعی رییس این اتحادیه وزارت بهداشت مسئول مستقیم مشکلات امروز بازرگانان تجهیزات پزشکی است.
ابوالفتح صانعی رییس اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی در گفت وگو با سایت خبری اتاق تهران گفت: عمده تجهیزات پزشکی قیمت گذاری می شود و آخرین قیمت گذاری در پایان سال 95 و براساس نرخ 3 هزار و 850 تومان برای یورو انجام شده است. از آن زمان تاکنون قیمت تجهیزات پزشکی را تغییر نداده اند با اینکه در جلسه ها و کمیسیون های مختلف وعده انجام آن را داده اند. این عدم تغییر قیمت در حالی ادامه دارد که نرخ ارز 55 درصد افزایش یافته است.
رییس اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی گفت: متاسفانه وزارت بهداشت در این باره مقاومت می کند. فعالان اقتصادی به دلیل سرسختی وزارت خانه بلاتکلیف شده اند.
صانعی ادامه داد: پرداخت مطالبات معوق از مهم ترین خواسته های بازرگانان تجهیزات پزشکی است که به دوسال رسیده است. وزارت خانه این مطالبات را با اوراق جبران کرد اما این اوراق هزینه داشت و این روند غیرنقدی هم چنان ادامه دارد.
صانعی در مورد عدم تعمیر تجهیزات پزشکی و تلنبار شدن آن در انبار بیمارستان ها گفت: عرف جهانی این است که هر کالای سرمایه ای و دستگاه های که وارد کشور می شود، به مدت 10 سال از خدمات پس از فروش بهره مند خواهد شد. در مورد تجهیزات پزشکی هم این عرف صادق است. شرکت ها با استفاده از توان گروه های متخصص مدت زمان خدمات پس از فروش را پوشش می دهند. دلیل عدم استفاده از این خدمات در بعضی مراکز درمانی این است که معوقات مربوط به تعمیر و سرویس تجهیزات را پرداخت نکرده اند. برخی مراکز درمانی پرداخت این معوقات را تا دو سال به تاخیر می اندازند و همین باعث شده نمایندگی ها از خدمات دهی به آن ها خودداری کنند.
از سال 91 تا 95 میزان واردات تجهیزات پزشکی به کشور از 800 میلیون دلار به یک میلیارد و 400 میلیون دلار رسیده است. مسئولان وزارت بهداشت در سال گذشته هم چنین از قاچاق 200 میلیون دلاری در حوزه تجعهیزات پزشکی خبر دادند.