وی افزود: بخشی از کمبودها مربوط به داروهای برندهای اصلی است که مشابه تولید داخل هم دارند اما پزشکان برندهای اصلی را تجویز میکنند و بیماران نیز مجبور به تامین این داروها میشوند. برای حل بخشی از این مشکل و در راستای حمایت از اقلام تولید داخل سقف 5 تا 10 درصدی برای واردات داروهای برند اصلی گذاشتهایم و بنابراین این داروها امکان توزیع گسترده را در کشور ندارند.
وی گفت: بخش دیگری از کمبودهای ایجاد شده نیز مربوط به تجویز داروهای خارج از فهرست دارویی کشور است که البته تجویز این داروها طبق قانون برنامه ششم توسعه ممنوع نیز است و سازمان غذا و دارو به صورت قانونی نمیتواند نسبت به تامین این دسته از داروها اقدام کند.
این مقام مسوول خاطرنشان کرد: در همین حال در مورد برخی از داروهایی که شرکتهای تولید داخل یا وارداتی به هر دلیل امکان تامین آنها را ندارند، از طریق شرکتهای فوریتی که از منابع معتبر خرید میکنند، اقدام میکنیم. کمبودهای دارویی نیز به صورت ماه به ماه از منابع مختلف رصد و اعلام میشوند و نسبت به برطرف کردن آنها اقدام میکنیم. خوشبختانه تاکنون مشکل خاصی در این زمینه پیش نیامده است.
کریمی درباره مهمترین برنامههای سازمان غذا و دارو در سال 1397 در حوزه دارو نیز به فانا توضیح داد: تلاش برای ارتقای کیفی داروهای مصرفی در بازار ایران به شیوههای مختلف از جمله بازرسی و کنترل بیشتر داروهای موجود در بازار و انجام مطالعات PMQC از جمله مهمترین برنامههای سازمان غذا و دارو در سال جاری است. همچنین اصلاح قیمت برخی از اقلام دارویی با توجه به تغییرات رخ داده در نرخ ارز نیز برنامه دیگر امسال است. ارتقای سطح علمی کارشناسان حوزه نظارت از طریق برگزاری کارگاههای آموزشی مختلف و اصلاح فرایندهای موجود در اداره دارو هم از دیگر برنامههای ما برای امسال هستند.
معاون فنی مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در پاسخ به این سوال که تغییرات در چارت سازمانی سازمان غذا و دارو به کجا رسید؟ عنوان کرد: آخرین تغییرات در چارت سازمانی سازمان غذا و دارو در سال قبل ابلاغ شد. طبق این چارت رئیس سازمان غذا و دارو حکم معاونت وزیر بهداشت را دارد. چارت جدید تفاوت زیادی نسبت به چارت قبلی ندارد و تنها تغییراتی در ادارات فنی و تخصصی و برخی پستها رخ داده است.
کریمی در پاسخ به این سوال که چرا برخی سمتهای مدیریتی در سازمان غذا و دارو خالی مانده است؟ گفت: در این زمینه باید از رئیس سازمان غذا و دارو سوال کنید اما بطور کلی سازمان هماکنون دارای سه معاونت پشتیبانی و توسعه منابع نیروی انسانی، معاونت فنی و معاونت نظارت است و در چارت جدید سمتی تحت عنوان معاونت تحقیق و توسعه وجود ندارد.
گفتوگو از محمدامین بهآبادی