دیدگاه/ اهمیت برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی در صادرات غیر نفتی

باید توجه داشت که موتور محرکه صنعت نمایشگاهی در هر کشوری واژه اقتصاد است. به تعبیر دیگر برپایی نمایشگاه به‌صورت مداوم و مستمر می‌تواند کلید دستیابی به سودآوری و در نتیجه دستیابی به موفقیت‌های بازرگانی و تجاری باشد.

نه فقط سودآوری بلکه فضای رقابت و رقابت‌پذیری هم ایجاد خواهد شد. شرکت در یک فستیوال می‌تواند عرصه مناسبی باشد تا توانایی واقعی یک شرکت یا یک سازمان در زیربخش‌های اقتصادی به نمایش در بیاید. آن‌گونه که بررسی‌ها نشان دادند، در شرکت‌ها و سازمان‌هایی که موفق شدند از منابع موجود در کشور خودشان مثل فناوری، سرمایه‌های مختلف، نیروی انسانی و هر چیز دیگری از این دست استفاده بهتری داشته باشند و در کنار آن مناسب‌ترین تعامل را با شبکه‌های عرضه‌کننده برقرار کنند، در عرصه رقابت موفق‌تر هستند. نمایشگاه‌ها خصوصا در ابعاد بین‌المللی بهترین عرصه برای ایجاد رقابت بین بازرگانان هستند. چون امکان استفاده از تمام منابع داخلی و خارجی در آنها وجود دارد.

با توجه به اینکه امروزه صنعت نمایشگاهی در همه جای دنیا به‌عنوان یک تجارت مادر به حساب می‌آید و باقی حوزه‌ها مثل حوزه گردشگری، حوزه حمل‌ونقل، هتل‌داری و حتی حوزه خدمات از کنار برگزاری نمایشگاه‌های مختلف به تکاپو و در نهایت سوددهی می‌رسند، اشتغالزایی را می‌توان یکی از ویژگی‌های مهم این تجارت پرسود نامید.

آنچه باید مورد توجه قرار بگیرد این است که شناخت و درک اهمیت صنعت نمایشگاهی باید در اولویت همه مسئولان کشور باشد تا برای بهره‌گیری و بهره‌مندی از چنین فرصت سودآوری به دیگر کشورهای جهان برسیم. کارشناسان بازرگانی همواره صنعت نمایشگاهی را سکوی پرتاب صادرات، خصوصا صادرات غیرنفتی می‌دانند.
لازمه رسیدن به استانداردهای جهانی در این صنعت پرسود این است که سیاست‌گذاری‌های دقیقی در این مسیر اتخاذ کنیم و در مسیر مجهز شدن نمایشگاه‌های خودمان گام برداریم.