دو هفته پیش اتاق تهران به عنوان نمایندگان فعالان اقتصادی و بخش خصوص کشور در بیانیه ای اولویت های اصلی اقتصادی کشور برای دست یابی به رشد و شکوفایی را در 9 محور اعلام کرد
در طول مناظره تلویزیونی که عصر جمعه چشم چند میلیون ایرانی به آن دوخته شده بود هرکدام از نامزدهای حاضر در انتخابات ریاست جمهوری به 2 سوال پاسخ دادند و در مجموع 12 سوال در این برنامه مطرح شد؛ سوالاتی که باتوجه به محور اصلی نخستین مناظره در حوزه اجتماعی طرح شده بودند. بعد از حوزه اجتماعی این هفته در مناظره دوم نوبت به اقتصاد است که کاندیداها به سوالات اقتصادی و مهم ترین پاسخ دهند؛ اما اصلی ترین سوالات اقتصادی که کاندیداهای ریاست جمهوری باید به آن ها پاسخ دهند و برنامه های خود را برای برطرف کردن چالش هایی که در این حوزه وجود دارد بیان کنند، چیست؟
دو هفته پیش اتاق تهران به عنوان نمایندگان فعالان اقتصادی و بخش خصوص کشور در بیانیه ای اولویت های اصلی اقتصادی کشور برای دست یابی به رشد و شکوفایی را در 9 محور اعلام کردند:
1- بازتعریف نقش و اهمیت بخش خصوصی در اقتصاد کشور
2 – بهبود محیط کسب و کار
3 – مبارزه جدی با فساد
4- رقابتی کردن اقتصاد، رشد درون زا و برون گرا
5- تجدید ساختار دولت
6 – شکل گیری و تعمیق رونق در کلیه بخشهای اقتصادی
7- استمرار ثبات اقتصادی و حفظ دستاوردهای تورم پایین
8- کاهش بیکاری و افزایش نرخ مشارکت اقتصادی
9- بهره برداری کارآمد و بهینه از منابع طبیعی و زیست محیطی
محورهایی که امروز دغدغه اصلی فعالان اقتصادی کشور است و به نظر می رسد براساس آن ها 12 سوال می توان طرح کرد تا در مناظره آینده تلویزیونی نامزدهای ریاست جمهوری که درحوزه اقتصاد است مطرح شوند؛ سوالاتی که پاسخ به آن ها هم می تواند به صورت شفاف برنامه های آینده اقتصادی نامزدها را به خوبی نشان دهد و هم راهکارهای آینده را برای برون رفت از چالش هایی که هم اکنون اقتصاد ایران با آن ها رو به رو است، مشخص کند:
1 – در دولت آینده نقش و جایگاه بخش خصوصی کجاست؟
2 – بهبود محیط کسب و کار یکی از چالش های اصلی اقتصاد کشور است؛ برنامه شما برای خروج از این شرایط و بهبود واقعی محیط کسب و کار چیست؟
3 – برای مبارزه جدی با فساد و جلوگیری از آن چه هم اکنون شاهدش هستیم، چه برنامه ای دارید؟
4- اقتصاد کشورمان غیر رقابتی است، برای رقابتی کردن اقتصاد و رسیدن به رشد دورن زا و برون گرا چه برنامه ای دارید؟
5- باوجود اینکه سال هاست حرف از خصوصی سازی در کشورمان زده می شود؛ همچنان شاهد اقتصادی دولتی و شبه دولتی هستیم، چه برنامه ای برای تجدید ساختار دولت، خروج از تصدی گری دولتی و واگذاری اقتصاد به بخش خصوصی واقعی دارید؟
6- هدف گذاری و برنامه شما برای عمق بخشیدن به رونق اقتصادی و شکل گیری این رونق در کلیه بخش های اقتصادی چیست؟
7 – یکی از دستاوردهای مهم دولت یازدهم بازگرداندن ثبات اقتصادی به کشور است، برنامه شما برای استمرار و حفظ این ثبات چیست؟
8 – شاهدیم که در طی 4 سال گذشته با برنامه ریزی دقیق دولت تورم به شدت کاهش پیدا کرد و تک رقمی شد؛ هدف گذاری و برنامه شما برای حفظ این شرایط و کاهش تورم چیست؟
9- یکی از دغدغه های اصلی و بحران های جدی که کشور با آن مواجه است، بیکاری است؛ برنامه شما برای خروج از این شرایط و ایجاد اشتغال پایدار چیست؟
10- توسعه پایدار در تمامی کشورها تنها با بهره برداری کارآمد و بهینه از منابع طبیعی و زیست محیطی ممکن شده است؛ نکته ای که در ده های گذشته آن چنان که باید و شاید در کشورمان به آن توجه نشده است و حالا شاهد بروز چالش های آن همچون بحران آب هستیم؛ برنامه شما در این حوزه چیست؟
11- اقتصاد ایران برای دستیابی به رشد اقتصادی بالا نیازمند جذب سرمایه گذاری خارجی است؛ هدف گذاری شما در این زمینه چیست و چه برنامه ریزی در این زمینه انجام خواهید داد؟
12- فکر می کنید با برنامه اقتصادی شما اقتصاد ایران در سال 1400 چه میزان رشد را شاهد باشد و برای رسیدن به این هدف چه برنامه ای دارید؟