مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری شفادارو میزان مطالبات شرکت پخش رازی متعلق به شفادارو را بالغ بر 600 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: حدود 10 درصد از سهام شرکت سرمایهگذاری شفادارو به صورت عرضه اولیه (IPO) تا آخر مهر ماه امسال در بورس عرضه خواهد شد.
منصور سمیعی افزود: برنامه فروش سال گذشته شفادارو به علت عدم اطمینانی که از نتیجه انتخابات وجود داشت عملیاتی نشد وگرنه حتی دو شرکت آلمانی و اماراتی نیز برای خرید سهام شفادارو ابراز تمایل کرده بودند.
وی گفت: سال قبل میگفتیم صدای شکستن استخوان صنعت را میشنویم اما الان دیگر استخوان صنعت شکسته است. کمبود شدید نقدینگی فشار به شدت وحشتناکی را به شرکتهای داروسازی وارد کرده است.
خبرنگار فانا با دکتر منصور سمیعی مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری شفادارو گفتوگویی انجام داده که به شرح زیر است:
از فروش سهام شفادارو چه خبر؟
کارهای مربوط به فروش سهام شفادارو در حال انجام است و این بار از طریق بورس حدود 10 درصد سهام شرکت عرضه خواهد شد. پیشبینی ما این است که عرضه اولیه سهام شرکت تا آخر مهر ماه در بورس انجام شود. این عرضه نیز با هدف کشف قیمت سهام شرکت شفادارو انجام میشود تا بعد از آن اگر کسی به دنبال خرید بلوکی سهام شفادارو بود قیمت سهام مشخص باشد.
برنامه فروش سهام شرکت در سال قبل به کجا رسید؟
شکل فروش سهام در سال قبل با شکل عرضه سهام در بورس متفاوت بود. آن زمان هم قبل از انتخابات ریاست جمهوری بود و خریداران خیلی مطمئن نبودند. حتی دو مشتری خارجی از آلمان و امارات هم داشتیم اما با توجه به اینکه شرایط قبل از انتخابات بود کار فروش انجام نشد.
تفاهمنامه شفادارو با انستیتو پاستور برای تولید واکسن فلج اطفال به کجا رسید؟
با توجه به اینکه انستیتو پاستور یک نهاد دولتی است و ما هم نهادی غیرخصوصی متعلق به بانک هستیم امور مربوط به تشکیل شرکت مشترک کمی زمانبر است که در حال پیگیری آن هستیم. علاوه بر تشکیل شرکت مشترک در حال مذاکره با تامینکننده تکنولوژی و دانش فنی هم هستیم تا بتوانیم طبق برنامه ارائه شده به وزارت بهداشت و تحت نظر WHO برنامه تولید واکسن فلج اطفال را به نتیجه برسانیم.
از مهمترین پروژههای شفادارو چه خبر؟
در شرکت داروسازی دانا بخش تولید شیشه ویال را در سه ماهه نخست امسال به صورت آزمایشی راهاندازی کردیم که هماکنون به تولید عملیاتی و واقعی رسیده است. همانطور که میدانید شفادارو 80 درصد ویالهای تزریقی کشور را تولید میکند و بخش تولید شیشه ویالهای آنرا هم در دانا راهاندازی کردیم تا از این جهت خودکفا شویم. بخش تولید جامدات غیر آنتی بیوتیکی را هم در دانا در سه ماهه سوم امسال راهاندازی میکنیم. امیدواریم تا پایان امسال بتوانیم بخش تولید پوکه ویال آمپول را هم در شرکت دانا راهاندازی کنیم.
از پروژههای مشترک با شرکتهای خارجی چه خبر؟
سه پروژه مشترک با شرکتهای خارجی داریم. یکی همان تولید پوکه کپسول که با یک شرکت هندی در حال اجرا داریم که کارهای ساختمانی آن در حال انجام است و امیدواریم سال آینده در همین موقع کارهای ساختمانی آن و نصب ماشین آلات تمام شود و زودتر به بهرهبرداری برسانیم. چند پروژه دیگر هم در حوزه داروهای بایولوژیک با شرکتهای خارجی داریم که در آینده نزدیک جزئیات آنها را اعلام خواهیم کرد.
تکلیف خروج بانکها از بنگاهداری بنا به دستور رئیس جمهوری به کجا رسید؟
براساس دستور رئیس جمهوری و نظر دولت بانکها باید بنگاههای خود را واگذار کنند اما این واگذاری طبق شرایط و مقررات خاص باید انجام شود که این روند در حال طی شدن است و فرایندی زمانبر و سنگین است. بهرحال این شرکتها بزرگ و سنگین هستند و واگذاری آنها نیازمند اخذ موافقتهایی از نهادهای نظارتی و نیازمند تطابق داشت با قوانین و مقررات بانکی و هم دولتی است. اما بطورکلی طبق نظر رئیس جمهوری و دولت گروه بانک ملی تمام تلاش خود را برای واگذاری بنگاههای متعلق به خود انجام میدهد.
وضعیت مطالبات شفادارو چگونه است؟
متاسفانه بدهی بخش دولتی به مجموعه دارویی بسیار بزرگ شده است و بدتر آنکه این بدهی معوق هم شده است. سال قبل میگفتیم صدای شکستن استخوان صنعت را میشنویم، الان استخوان صنعت شکسته است و تولید داخل به شدت دچار مشکل شده است و کمبود نقدینگی فشار وحشتناکی به شرکتها فشار آورده است. بخش زیادی از مواد اولیه شرکتها به دلیل نبود نقدینگی در گمرکات مانده است و امکان متروکه شدن آنها وجود دارد. برخی شرکتها حتی در پرداخت حقوق کارمندان خود دچار مشکل شدهاند. تمام این وضعیت به علت عدم پرداخت بدهی بخش درمانی دولتی به شرکتها است. در پخش رازی حدود 600 میلیارد تومان از بخش دولتی طلبکاریم. طاقت شرکتها دیگر طاق شده است و تحمل و توان بیشتری ندارند. اگر این وضعیت ادامه یابد تا پایان سال بسیاری از شرکتها دچار مشکل در پرداخت حتی حقوق کارکنان خود میشوند و بسیاری از این مشکلات نیز به راحتی قابل برگشت نخواهند